Mobis Electronic Servisni Centar d.o.o.Servisne i logističke usluge za mobilne tehnologije

Česta pitanja i savjeti korisnicima

Cijenjeni korisnici, kako bi ubrzali proceduru servisiranja Vašeg mobilnog uređaja, pripremili smo upute što je sve potrebno pripremiti prilikom dostave uređaja na servis.
 • Ovjereni jamstveni list ili račun – bez potpune dokumentacije nismo u mogućnosti servisirati uređaj u jamstvu.
 • Definirati kvar - Što je opis kvara detaljniji i točniji to će i popravak biti brži i učinkovitiji
Npr.:
 • Baterija kratko traje/nepravilnost vezana uz bateriju = koliko dugo u satima baterija traje, koristite li data promet (mailove, društvene mreže, internet), koristite li orginalnu dodatnu opremu (punjač, bateriju),...
 • Problem sa signalom = u kojim uvjetima se greška javlja, da li se greška javlja na nekom određenom području (nekim posebnim uvjetima), je li testirana SIM kartica, koristite li 3G ili 4G mrežu
 • Ne radi zvučnik/mikrofon = čujete li vi sugovornika, čuje li sugovornik vas? Je li to povremeno ili stalno? Kakav je signal u trenutku kada se poteškoća javlja...
 • Ne radi zaslon/ekran = provjeriti ima li ikakvih oštećenja. Često se oštećenja dogode i uslijed jačeg pritiska na ekran i nisu vidljiva sve dok se uređaj ne okrene pod određenim kutom prema svjetlosti.
 • Uređaj se sam isključuje/uključuje = u kojim uvjetima se navedena greška događa (opisati kako se kvar manifestira, pr: da li se uređaj nakon gašenja sam pali, ili ga vi morate upaliti)
 • Ne rade aplikacije = koje točno aplikacije ne rade i što ne radi na njima (blokiraju, ne otvaraju se, ne mogu se instalirati...). Aplikacije i uređaj ne proizvodi isti proizvođač -proizvođač uređaja ne može utjecati hoće li će neka aplikacija uvijek ispravno raditi
 
Pohrana podataka
 • prilikom servisiranja uređaja gube se svi podaci. Molimo da prije servisa napravite backup podataka. Ukoliko to ne možete sami, servis to može napraviti za vas po cijeni od 98,00 kn. Napominjemo da backup nije uvijek moguć te da servis ne preuzima odgovornost za pohranu podataka ukoliko ista nije moguća
 
Dodatna oprema
 • molimo da prilikom dostave uređaja na servis uklonite svu dodatnu zaštitu poput maski. Također, ukoliko imate zalijepljeno zaštitno staklo upozoravamo korisnike da je moguće da će se uređaj morati otvoriti prilikom čega može doći do oštećenja zaštitnog stakla, za što servis ne snosi odgovornost.
 
Trajanje servisa
 • ovisi o vrsti kvara, raspoloživosti dijelova i uspješnoj komunikaciji s korisnicima. Molimo da uvijek ostavite točne kontakt podatke (telefon, e-mail) kako bismo vas u slučaju dodatnih infromacija mogli pravovremeno kontaktirati.
 
Zašto jamstvo ne pokriva mehaničko oštećenje?

Sukladno uvjetima jamstvenog lista u kojem je navedeno jamstvo neće biti uvaženo ukoliko je nakon pregleda utvrđeno oštećenje koje je nastalo grubim djelovanjem na uređaj tj. djelovanjem sile (uključujući, bez ograničenja, oštećenja nastala od oštrih predmeta, savijanjem, stiskanjem ili padom itd.) nažalost, prisutnost spomenutog oštećenja nismo u mogućnosti otkloniti unutar jamstvenih okvira.

 

Moj uređaj nije bio pod vodom, a proglasili ste oštećenje tekućinom!

Bilo koji doticaj s tekućinom ili vlagom može dovesti do oksidacije mobilnog uređaja i korozije na spojevima i kontaktima. To ne znači da je uređaj nužno bio u vodi. Moguće je da ste iz ekstremne hladnoće ušli u toplu i vlažnu prostoriju čime se uređaj orosio. Osim promjene temperature, treba imati na umu da i slina može imati poprilično štetan utjecaj na mobilni uređaj. Upotrebljavanje mobilnog uređaja na kiši te mokrim ili znojnim rukama, povećava šanse da neka zalutala kap prođe kroz otvore i ošteti spojeve važne za normalan rad uređaja. Treba naglasiti i činjenicu da oštećenje tekućinom u većini slučajeva neće djelovati odmah jer će spojevi korodirati s vremenom. U svakom slučaju preporučujemo korištenje zaštitnih silikonskih maski ili torbica, koje će štititi vaš uređaj i od mehaničkog oštećenja, ali i od oksidacije.

 
Zašto se maske i dijelovi isključivo moraju mijenjati na servisu?
 
Određeni dijelovi uređaja (poput express maski, baterijski poklopci i sl.) se mogu kupiti unutar servisa te ih nije potrebno servisno mijenjati, međutim, svi ostali dijelovi zahtijevaju specifične uvjete otvaranja uređaja i način ugradnje. Navedenim akcijama želimo izbjeći svaku mogućnost stvaranja eventualnih neočekivanih poteškoća koji mogu nastati nestručnim i neovlaštenim ugradnjama, uz napomenu da za svaki ugrađeni dio servis daje šestomjesečno jamstvo te da će svaki pokušaj nepovlaštenog i nestručnog servisa rezultirati prekidom jamstvenih uvjeta.

 

Što učiniti kada memorijska kartica traži kod nakon servisa?

Ukoliko memorijska kartica nakon servisa traži kod za otključavanje kako bi korisnik iste bio u mogućnosti pristupiti podacima, dolazimo do zaključka da je kartica prethodno koristila nekakav oblik zaštite privatnog karaktera. Servis nije u mogućnosti znati koji ''ključ'' za otključavanje se koristio te rješenje koje možemo ponuditi jest formatiranje memorijske kartice, međutim, navedenom radnjom se gubi sav prisutan sadržaj na istoj.
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/vidiatel.png
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/doro1.jpg
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/Wiko_logo_svg.png
 • Huawei
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/samsug.png
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/LenovoLogo-POS-Red1.png
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/lg1.png
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/Alcatel_logo_2016.jpg
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/emporia_Grau_4c1.jpg
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/tMobile-400x120.jpg
 • http://www.mesc.hr/Repository/Banners/tele2-400x120.jpg